Más de 1.500 fallers i veïns del Camp de Morvedre inauguren la festa amb la tradicional Crida

Una espectacular mascletá va fer vibrar a tots els presents després d'una emotiva i merescuda lliurament de recompenses. Els fallers de la comarca del Camp de Morvedre ja estan preparats per a viure les falles d'aquest 2008 amb més intensitat, si cap, que anys anteriors. Más de 1.500 persones van assistir el diumenge al migdia a la tradicional Crida que serveix de tret de sortida per a començar a gaudir de les Falles.

Llevat de la falla el Romano que no va poder assistir, cap de les 31 comissions de Camp de Morvedre va faltar a aquesta cita tan esperada pels fallers, així com l'alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, i el seu sèquit de regidors.

La jornada festiva va començar amb un cercaviles per a recollir a la fallera major, Cristina Plumed. Després de recollir-la en el seu domicili, els components de la Junta Central Fallera de Sagunt van sortir del Centre Cívic de Port de Sagunt per a començar el cercaviles que va recórrer, com cada any, tots els casals de les associacions josefinas de la comarca.

A continuació, enfront de tinença d'Ajuntament es va celebrar la tradicional Crida. Com no podia ser altre, el moment de la crida realitzada per la fallera major, Cristina Plumed, per a convidar a tots els veïns a participar en les festes josefinas, va anar l'acte més emotiu de la celebració i tal com ha destacat el president de la Junta Fallera de Sagunt, Enrique Noverques, el discurs que va llegir la protagonista de les festes josefinas va ser "excepcional".

Després de l'emotiu i apassionat discurs de Cristina Plumed, acompanyada en tot moment per la representant infantil María Viñals, es va celebrar altre dels actes més destacats de la jornada festiva. El lliurament de recompenses entre les quals destaquen els Bunyols d'Or, els de platí o els de diamants. Un dels guardons més destacats d'aquest any, és el Masclet de Platí amb fulles de llorer, que es va lliurar al faller José Antonio Blasco Garcerá per la seva dedicació i treball pel món de les falles, durant més de 45 anys. I és que en els carrers ja pot notar-se l'olor a pólvora. Com punt i final d'aquest acte tan emotiu es va disparar una espectacular i "apoteósica" mascletà que va fer vibrar el sòl de la plaça del Sol.

Noverques ha agraït a la pirotècnica aquesta festa de focs artificials i l'ha ratllat com "una de les millors de la història de les nostres Falles". Així mateix, s'ha mostrat molt emocionat "perquè es tracta del meu últim any de mandat després de quatre anys com president".

El dissabte a la tarda també va tenir lloc en la Casa de Cultura de Port de Sagunt el lliurament de premis dels actes culturals d'aquest exercici faller que ara s'acaba. Es van lliurar les copes als guanyadors d'esports, així com els vencedors del torneig de belenes i teatre. Per a divendres que ve 22 de febrer, l'escenari de les festes josefinas es manté en Port amb la Nit d'Albaes i el dissabte, la cavalcada d'humor faller a Sagunt i el diumenge, a Faura.
Amb la tecnologia de Blogger.