Falles de Sagunt, i ara que? Una finestra al món.



Es crea a internet una xarxa social destinada als fallers i falleres de la comarca del Camp de morvedre.


Després de consolidar la seua página web, l'Associació Cultural Falla Penya El Mocador, junt a l'Associació Cultural L'ARXIU, la Plataforma Cívica Campdemorvedre.org i la web morvedre.info, han creat una nova expèriencia ciber-sociològica com es la creació d'una xarxa social a internet. Les xarxes socials tenen una importancia fonamental en el desenvolupament d'internet i com diuen des de l'organització "actualment hi han registrades en xarxes social en internet milions i milions de persones", comenta Albert Llueca, responsable de manteniment d'aquesta nova ferramenta fallera. Ha de quedar clar que aquesta iniciativa preten ser un nexe d'unió entre els fallers, falleres i public en general que vullga participar de la mateixa. Albert Llueca, ens recorda que "les Xarxes són formes d'interacció social, definida com un intercanvi dinàmic entre persones, grups i institucions en contextos de complexitat. Un sistema obert i en construcció permanent que involucra a conjunts que s'identifiquen en les mateixes necessitats i problemàtiques i que s'organitzen per a potenciar els seus recursos".

En aquesta ocasió s'ha considerat oportú "deixar un mes de marge fins que es feia públic aquest 'experiment sociològic' per a poder també intentar crear la xarxa mitjançant únicament contactes de correu electrònic, per a saber el potencial que es podria tindre". Actualment hi han prop d'un centenar de membres els quals, i degut a les característiques actuals de la xarxa social dispossen de serveis tals com crear el seu propi blog, poder vore tots els membres i comunicar-se entre ells mitjançant missatges, fòrum de discussió, grups on estan representades totes les falles del Camp de Morvedre i que cadascú dels fallers es pot agregar per a parlar o debatir entre els membres de la seua propia comissió. També tenim un apartat molt important que es el de les fotografies on cada membre de la xarxa social pot penjar imatges d'ell, de la seua falla o de gent coneguda, arreplegant així una gran col·lecció d'instantànees de les Falles de Sagunt que "si no existirà aquesta ferramenta no podriem vore juntes", també i continuant amb el tema multimèdia es conta amb un espai on col·locar videos i música per a poder compartir entre tots els membres de "FALLES DE SAGUNT; i ara que?" (Nom genèric de la Xarxa Social).

CIBER-CONGRÉS FALLER

Una part important i que s'està desenvolupant correctament son els fòrums de discussió. En aquest fòrums es pot debatir sobre temes molt importants com son: ACTES FALLERS, ACTIVITATS CULTURALS!, INDUMENTARIA, FALLES i MUSICA, FALLES: MONUMENT I CRÍTICA. Aquests 5 fòrums creixen baix d'una categoria general CIBER-CONGRÉS FALLER on es vol aconseguir una participació massiva dels membres i poder traure conclusions positives "i que gran seria poder elevar-ho a la Junta Fallera de Sagunt les inquietuts i propostes dels membres de la nostra xarxa" comenta Hugo Morte, responsable de continguts de la pàgina web de la Falla El Mocador, el qual també comenta "la importància de la xarxa ja no només amb el nombre de membres sino de la gent 'important' que està registrada i colaborant en nosaltres". Per això des de la Falla El Mocador ens conviden a aquesta finestra al món dels Fallers i Falleres de FALLES DE SAGUNT i ens presenten aquesta web http://falles.campdemovedre.org/

2 comentaris:

Javi ha dit...

Pinta prou bé la iniciativa que ací presenteu.

Però intente accedir al web

http://falles.campdemorvedre.org

i sembla com si el servidor estiguera caigut...

A veure si ho podeu solucionar i així podem gaudir d'aquesta iniciativa.

Un saludet

Falla Penya ha dit...

Hola Javi,

ahir pareixia que el servidor anava un poc mal, però ja funciona correctament,

sort i fes bondat!

Amb la tecnologia de Blogger.