Un llibret de falla que parla de falles

El proper 18 de febrer a les 20 hores al Consell Agrari a Sagunt

Una volta més com la manteleta, que és el mocador que totes les dones duien al coll i que ha canviat la seua funció, el mateix que el davantal, de pràctica a estètica, la Asoc. Cultural Falla Penya El Mocador vol intentar donar-li una altre gir al tema de fer cultura i dedica un llibret, el del 2009, a les falles, contant la seua història pròpia, 30 anys de falleta, amb articles que parlen de la sociologia de les falles, dels casals, de la musica, dels pentinats i les pintes, dels monuments, i un article, ampliat, sobre la història de les falles a la nostra comarca d'Emili Llueca, homenatgeat també al llibret.

Un any més, després d'haver-hi guanyat el Primer Premi a la Promoció i Ús del Valencià que otorga la Conselleria d'Educació, màxim guardó d'un llibret de falla a nivell Comunitat Valenciana, "estem intentant que la festa fallera de Morvedre siga reconeguda i coneguda per tota la Comunitat Valenciana, i està clar que a dies d'ara no podem competir amb monuments, per això ens endinssem en un tema que dominem com es el llibret de falla per a poder obrir-se un espai entre totes les falles valendianes" comenta Hugo Morte responsable del llibret.
Per altra banda cal destacar que el llibret serà presentat per Alejendro Garcia, periodista especialitzat en festes, i que porta, com a director, endavant el programa el CADAFAL de Radio 9.

De Falles a Falles
"Es important, almenys això pensem, mirar-se un poc el melic i parlar de falles en un llibre de falles, poder contar que fem, que som, i on volem arribar", la visió innovadora de la Falla El Mocador, sempre ha estat present en els seus llibrets i en els seus actes, "perque esta clar que des de la nostra Falla no podem arribar més alt del que hem arribat, però si amb aquesta tasca podem ajudar a la Junta Fallera de Sagunt, ens valdrà la pena" comentava Hugo Morte, que també es el responsable de Comunicació de la Junta Fallera de Sagunt.

"Les Falles son present, passat i futur. Les falles son il·lusió. Les falles son germanor, amistat. Les Falles son valencià i son el nexe d'unió de molts habitants de la nostra comarca. Les Falles son turisme, i en conseqüència: economia, sostenibilitat, faena... i per descomptat cultura" així defineix Albert Llueca el llibret del Mocador, un cúmul de circumstàncies que fan "de Sagunt, en març, un mes especial".

1 comentari:

Javi ha dit...

Hola,

Estic interessat en fer-me amb el llibret de la vostra Falla.

Com podria aconseguir-ho?

Espere la vostra resposta.

Gràcies.

Amb la tecnologia de Blogger.