El Mocador presenta la seua setmana cultural dedicada a LA DESTRUCCIÓ DE SAGUNT

Aquest any l'Associació Cultural Falla Penya El Mocador, presenta una xerrada i exposició centrada en el treball realitzat per l'Associació saguntina Passió per Sagut, la qual ha recuperat la representació de la Passió en Viu durant la Setmana Santa Saguntina, així com l'obra la Destrucció de Sagunt de Pemán i Rodrigo, la qual sols s'ha representat tres voltes en sagunt als anys 50, 70 i aquest 2009.
 
Des de la Falla El Mocador, el seu president Francsec Blasco, volen destacar "que a partir d'aquesta idea, la de les representacions teatrals,  es demostra la voluntat de recuperar tradicions per part de Passió per Sagunt". I es per això que volen resaltar la importància i reconeixer la tasca de recuperació patrimonial que ha tingut "Passió per Sagunt".
 
L'acte serà el dia 18 de novembre l'acte començarà a les 20 hores, amb una breu xarrada, a càrrec de membres de "La Destrucció de Sagunt i de la Associació de la Passió per Sagunt", en el saló d'actes del Consell Agrari, en Plaça La Trinitat. A continuació al Casal hi haurà una exposició sobre indumentària i material gràfic de la Destrucció de Sagunt.
 
De llegendes i tradicions
Durant tot l'any El Mocador esta treballant amb les llegendes i tradicions del Camp de Morvedre com a eina cultural, per a la delegada de cultura, María Gaspar, "la cultura és l'experiència viva que ens han deixat els nostres avantpassats com herència. Ha estat transmesa de generació en generació, arribant fins als nostres dies."
 
Les Falles tenen un paper clau en la transmissió de totes aquelles tradicions i valors "si no volem que caiguin en l'oblit." A més a més, el Camp de Morvedre ha estat sempre un lloc que, per la seua ubicació geogràfica, ha tingut des de temps molt antics influències de pobles molt variats, que han deixat la "seua petjada configurant una rica tradició que es pot veure plasmada en llegendes, mites, danses, celebracions..., i aquesta riquesa és la que volem fomentar".
Amb la tecnologia de Blogger.