DE TRACA i MOCADOR

"Les bones accions sempre tenen una recompensa que sol ser inesperada." aquesta màxima la he escoltat moltes voltes, una d'elles per part dels membres de la associació L'Arxiu, impulsors junts al Mocador de tota una setmana de bons proposits que vol ser un referent cultural a nivell comarcal i un punt d'unió entre fallers, historiadors, investigadors i el poble en general.

Crec que el repte que tenim davant, intentar ser un referent per a les demés associacions culturals vegen una forma de ser i d'actuar, nosaltres ens basem en la generositat, en la generositat col·lectiva millor dit, si anem al diccionari, podem llegir que la generositat com a definició és servir amb autèntic despreniment sense esperar res a canvi, buscant el bé dels altres. I en conseqüéncia seguint la màxima abans exposada el nostre propi. Això es el que intentem nosaltrees ser generosos amb els demés suministrat de manera gratuïta cultura al barri i a la nostra ciutat, Sagunt, sense oblidar la comarca, perqué tenim clar que el MOCADOR ES QÜESTIÓ COMARCAL!.

Per a reflexionar un poquet voldria recordar unes frases que sempre m'han ajudant en totes aquestes decades de faller, la primera i principal, apreciar els bons actes dels altres, actuar a favor d'altres persones desinteressadament, sense que ens coste l'esfor, ser generós suposa utilitzar la voluntat per a fer el bé, decidir lliurement el donar coses, temps, el perdonar, l'escoltar, el saludar, el rebre, etc., valorar el que es té i donar d'acord amb la necessitat de les persones, tenir disponibilitat quan algú necessite ser escoltat, sense esperar aconseguir res a canvi, esforçar-te per fer la vida agradable als altres, saludant a algú amb qui no tens amistat, servir als altres amb el desig i la seguretat de voler fer-ho, crear un ambient de participació i de servei en la familia, treball i en la falla, i per acabar, la generositat és fonamental perquè la persona arribe a tenir plenitud en la seua vida.

Quan tens aquesta qualitat, els teus sentiments els dónes a qui t'envolten, estant al pendent de les seves paraules, expressions i accions; dónes sense esperar res a canvi.

Una persona generosa lluita per mantenir la unitat i la felicitat amb les persones amb les quals conviu, es dóna l'oportunitat d'ajudar a la seua comunitat ja sigua potenciant la cultura, les festes, cuidant el seu entorn o servint amb entusiasme als altres.

Com desenvolupar la nostra generositat? Una persona és digna de reconeixemnt si fa xicotetes accions, com les que es plantegen a la setmana cultural de la Falla El Mocador, estes accions poden ser, alguns ja les haureu pensat, compartir el temps amb qui més ho necessita, cooperar amb els seus veïns amb una actitud positiva, ser agraït i fer-lo saber i el més important de tot... pensar positivament.

Tot açò, ho podem transmitir unicament de les portes de la falla cap a dins, però no es el cas, almenys per a mi i per a la meua falla. Totes aquestes experiencias es poden condimentar, com una bona paella, amb un bon equip de persones darrere, en un equip, i així la generositat que ens caracteritza fa que utilitcem les nostres inquietuts, els nostres dubtes, les nostres pors, per a obrir, encara més, el nostre sentiment, el nostre cor, la nostra falla a l'exterior i intentar fer del Mocador una porta oberta als saguntins, com nosaltres, que pensen que les Falles poden ser eix vertebrador de la nostra terra, de la nostra cultura, dels postres treballs i dels nostres sentiments.

Dins de la nostra humiltat com a assocació cultural xicoteta, volem deixar patent que aquest repte no es ha afectat com a persones. Continuem sent les mateixes persones que ahir amb un esperit d'equip, de col·laboració i com no de compartir, ja tant el nostre entusisme, la nostra inicitiva i la nostra credibilitat les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, perqué, junt a la falla, dispossem d'aquesta finestra que ens ho permet, com es internet en la nostra direcció http://fallaelmocador.campdmeorvedre.org, tindre eixe contacte directe amb els veïns de la nostra comarca. El nostre canvi es demostra en el nostre barri. Estic, estem orgullosos de ser com som, perqué tenim clar que no som ni millors ni pitjors, simplement som, i si més no, som positius. I damunt de tindre eixa responsabilitat d'encapcelar un canvi, un repte en la percepció de la cultura en la nostra Falla, i esperem que a partir d'ara en tota la Junta Fallera de Sagunt, organitzant una setmana cultural NOVEMBRE; DE TRACA I MOCADOR, que pot fer que el Mocador ajude a les Falles de Sagunt a ser declarades Festa d'Interés Turístic, i contribuir així a que les falles siguen un referent associatiu de la comarca del Camp de Morvedre.

Hugo Morte
A.C. Falla Penya El Mocador
Amb la tecnologia de Blogger.