La gran aventura d'un poble

Finalment, després d'una setmaneta prou atrafegada, hem estat pensant i rumiant com a trascorregut tots els actes programats fins ara per part de L'ARXIU Camp de Morvedre, així com per part de la Falla el Mocador, participant de manera molt activa. Ja us avance que les conclusions de tot el FÒRUM SOCIAL I CULTURAL L'ARXIU es voran reflectides en el llibre que per març la Assoaciació Cultural El Mocador publicarà.
Ara digueu: "Nosaltres escoltem les veus del vent per l'alta mar d'espigues". Ara digueu: "Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d'aquest poble.”

Aquests versos, de Salvador Espriu, em vénen a la memòria en aquestes dates tan especials del darrer mes. Reflexionem aquest dia, en la possibilidat, obligació o deure de que les falles siguen declarades festa d'interés turístic. Bé, no som qui per a decidir però si per a poder ajudar a potenciar aquesta "candidatura" a tant prestigiós "guardo". Lluitem per totes aquelles coses que es perderen i que ens mereixem; però, lluitem també per fer de Casa Nostra un poble d’acollida no només de gent “estrangera”, sinó també de totes les persones que poden estar ací i que no senten com nosaltres el món faller i la festa per excel·lència de tots els valencians i valencianes. El nostre Poble va endavant en aquesta aventura, però haurem d’ajudar a tots aquells i totes aquelles que per un destí no escollit es troben a mig camí i necessiten de les nostres esquenes per a recolzar-los 100% en el seu trajecte.

Vénen nous temps, nous reptes, ... i hem d’estar no només a l’alçada dels esdeveniments, sinó també de les cotes de civisme, solidaritat i humanisme propis d’una societat avançada. Potser és cert que és l’hora dels FALLERS,... però és l’hora també d’aquells que tenen en les seues mans el poder de decidir els estris més adients per a “mantenir-se fidels al servei del nostre poble”.

Per a mantindre les tradicions, la cultura i la festa en el sí de la nostra ciutat, en el nostre poble gran. Un poble que vol ser referent en la València del segle XIX, construint per a eixe motiu un Sagunt gran, dinàmic, cultural i festiu de l’altura d’altres “pobles grans” com poden ser Alcoi, Xàtiva, Torrent…

La suma d’esdeveniments importants que cada setmana passen a Sagunt, entre d’elles les Falles amb una programación anual, poden ajudar económicament i social en una revolució en la manera d’ententre entre tots la cultura i les tradicions.

Algú s’ha adonat dels actes que es realitzen en SAGUNT en una setmana? Algú sap quan arribarà SAGUNT al final de la seua “gran aventura”?

A.C. L’ARXIU – CAMP DE MORVEDRE
Amb la tecnologia de Blogger.