LA FALLA EL MOCADOR PRESENTA LA SEUA SETMANA CULTURAL AMB EL LEMA "EL MOCADOR, TEMPS I ESPAI VISCUT"

El Mocador fa un recorregut per la història de la publicitat de la taronja

El proper dissabte 7 d'octubre de 2007 la Falla El Mocador celebra la seua Setmana Cultural, l'última dins del projecte de col·laboració que aquesta falla té amb l'Associació Cultural L'ARXIU Camp de Morvedre cridat CulturaViva! i que ha dut a aquesta falla a contar en la seua llibret, durant els últims quatre anys la història de Sagunt des dels primers assentaments íbers fins al segle XIX.

Entusiasme. Iniciativa. Alegria. Humilitat. Aquestes són les paraules que defineixen a aquesta Setmana Cultural i el seu contingut. El Mocador al costat de L'ARXIU volen fer un homenatge als agricultors, "com part de la nostra memòria històrica ja que gràcies a ells la nostra ciutat, Sagunt, va poder evolucionar després de perdre els cultius de vinya i va poder avançar amb pas ferm cap als nous temps que corrien allà per l'any 1902", comenten els responsables de L'ARXIU.

Enguany l'escenari triat és el Consell Agrari de Sagunt, escenari que la Falla El Mocador reivindica com a Centre Cívic i que és propietat dels agricultors de Sagunt. El mateix dia 7 d'octubre a les 19 hores se celebrarà una conferència a càrrec de Francisco Campillo, delegat de AVA-ASAJA a Sagunt, el qual ens comentarà la situació actual de la taronja a Sagunt i la seua comarca, "és important saber la situació i que millores estan incorporant, ja tant a àmbit local, comarcal i fins i tot autonòmic amb la creació del Fòrum Agroalimentari", comentava el ponent.

Després se celebrarà la inauguració de l'exposició "La Publicitat de la Taronja", la qual farà un repàs, amb imatges, del procés de comercialització, recollida, enpaquetat, transport, i es mostrarà una selecció de marques de taronges dels magatzems de la ciutat de Sagunt, aquestes marques "són molt importants ja que eren el símbol de les empreses en l'estranger, van ser usada des de la dècada dels quaranta fins als 70, i va anar una revolució quant a la forma d'entendre l'exportació".
Amb la tecnologia de Blogger.