El Mocador celebra els 25 anys del seu premi al millor Llibret

Concha Gómez, secretària autonòmica de Cultura i Política Lingüística de la Generalitat Valenciana va ser l'encarregada de donar a conèixer el nou Llibret de la Falla El Mocador. L'acte es va fer per a recordar el premi que va rebre la falla en 1982 per rebre el premi al millor Llibret per part de l'ajuntament de València. Aquest any, l'obra conta amb 260 pàgines, de les quins 104 so a color. En les pàgines del Llibret es ret homenatge als fundadors de la falla, que la van crear fa 28 anys.

El Llibret mostra les inquietuds de l'Associació Cultural i dels seus col·laboradors, entre els quals es troba Josep Martínez, autor del Llibret de 1982 i cronista de l'època.

Hugo Morte, un dels encarregats de l'edició, ha manifestat que “és molt difícil per a una falla tan petita dedicar un espai a una cosa tan important com la cultura”, explicava.

El llibre faller d'aquest any es divideix en dues parts, una que tracta sobre el monument i un diari de l'exercici faller del passat any i una segona part, que és més literària i està escrita pels col·laboradors.

Concha Gómez va afirmar que “les falles són un senyal d'identitat dels valencians, que cremen un monument el dia 19 i el 20 ja treballen en el del pròxim any”, comentava la secretària autonòmica.

“El que queda de la falles i continua en el temps és el Llibret. El Mocador ha realitzat una gran treball en valencià, apostant per la cultura i per la llengua. És una eina de difusió del municipi de Sagunt i de les seves festes. El llibret és el vehicle d'expressió dels quals estimen estàs festes”, concloïa Concha Gómez.

La secretària autonòmica de Cultura i Política Lingüística va deixar entreveure que el seu vot per la promoció del valencià ho tenen a favor.
Amb la tecnologia de Blogger.