Les falles, d'Interès Regional

La falla Plaça Rodrigo de Port de Sagunt aconsegueix el primer premi dels monuments grans en la secció especial. La sort ja estava tirada per un jurat i per tant, Sagunt va acollir enfront de l'Ajuntament, ahir a la tarda, un multitudinari lliurament de premis a la qual van assistir totes les associacions falleres, els membres de la Junta, les falleres majors de la comarca, els membres de la Targa i representants polítics.

Amb els nervis en l'ambient i una espera anhelada per a moltes comissions, la falla de la Plaza Rodrigo aconseguia un any més el primer premi de secció especial en els monuments grans, mentre que Merello, Palmereta i Palleter es repartien el segon, tercer i quart lloc, respectivament. No obstant això, la Junta Fallera de Sagunt atorgava a la comissió portenya d'Eduardo Merello el premi a la millor falla.

La Palmereta al seu torn, aconseguia fer-se novament amb el primer premi a la millor falla infantil, pintura i ingeni i també, amb el reconeixement atorgat per la Junta Fallera.

La comissió de Nou Montíber inaugura el seu regnat amb tres premis: un referit a la ornamentación dels carrers en les quals se situen els seus monuments i de les quals destaquen escuts echos a mà d'arròs i pintats. A més, un primer premi de comparsa en la cavalcada i la seua primer ninot de la falla gran, assolirà salvar-se de les flames el pròxim dia de San José. L'altra figura de cartó i pedra però de categoria infantil, que perdurarà en el temps, pertany a la falla Plaza Rodrigo.

A més, la ornamentació dels carrers lliura el seu premi al jardí d'Eduardo Merello. Mentre que en la cavalcada del sector de Port, atorga els primers premis de disfresses i comparsa a Mare Nostrum i la comparsa a Ibèrica. En Sagunt, Santa Anna ha aconseguit el premi a la millor carrossa i El Remei a la millor disfressa.

D'altra banda, just abans de comunicar el resultat dels premis, la fallera major de la comarca, Beatriz Guillem llegia a l'expectativa de tot el món el comunicat que Sagunt havia rebut per part de la Conselleria de Turisme. La resolució es dictava a favor de la comarca aconseguint per fi, el títol de les falles com Festa d'Interès Turístic Regional.

Així concloïa una jornada festiva per a tots els fallers del municipi, arreplegant els estendards respectius als seus premis. Després d'açò, totes les comissions falleres van efectuar el tradicional passa carrers per Sagunt que visita tots els casals de les associacions.
Amb la tecnologia de Blogger.