Sagunt lliura la documentació perquè les Falles siguen declarades d'Interès Turístic

La regidora Campayo i Junta Fallera acudeixen a Conselleria

Una delegació saguntina composta per la delegada de Turisme, Aurora Campayo, representants de la Junta Fallera de Sagunt i la fallera major de Sagunt, Beatriz Guillem han visitat la Conselleria de Turisme per a sol·licitar que les Falles de Sagunt siguen declarades Festa d'Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Turisme, Aurora Campayo, juntament amb membres de la Junta Fallera i la fallera major de Sagunt, Beatriz Guillem, van acudir ahir a la Conselleria de Turisme per a sol·licitar que les Falles de Sagunt siguen declarades Festa d'Interès Turístic. Si ho assolira, transcorreguts cinc anys es podria optar a l'esment de Festa d'Interès Turístic Nacional, un mèrit que ja té la Setmana Santa saguntina.

Campayo, ha afirmat que estan convençuts que es reuneixen els requisits per a poder accedir a aquest títol i confien que abans de tres mesos tinguen una resposta positiva”. Per a aconseguir aquesta distinció la delegació saguntina durà una sèrie de documentació per a acreditar la importància d'aquesta festa.

La documentació, que s'ha redactat entre la col·laboració de la Junta Fallera de Sagunt i l'Ajuntament consta en acord plenari on es va acordar accedir a aquest nomenament, informe amb l'origen de la festa i un resum de la història de les falles de la localitat, justificació de l'originalitat, tradició popular, antiguitat, capacitat per a atracció de visitants i descripció dels actes que componen la festa. A més de suports de promoció de la festa com fullets, tríptics, vídeos. I finalment s'ha aportat un informe institucional fet per l'Ajuntament en el qual s'acredita l'existència a Sagunt d'un equipament per a un adequat allotjament dels turistes.

Campayo ha agraït la col·laboració de l'historiador Emilio Llueca per redactar ‘‘el resum de la història de les Falles” i la labor de la Junta Local Fallera que ha facilitat “el cens faller i el moviment econòmic que originen les Falles”. I és que cap recordar que Sagunt conta amb una llarga trajectòria fallera que va començar en 1926 quan dos amics, Antonio Blasco Sant Joan i Francesc Cervantes López, residents en el Port de Sagunt, van visitar diversos tallers de la capital del Turia. El resultat va anar que un grup de veïns dels carrers Llibertat, Luis Cendoya i uns altres van formar la qual va anar la comissió fallera que va plantar la primera falla saguntina.
Amb la tecnologia de Blogger.