La falla El Mocador de Sagunt presenta el seu nou llibret davant més de 150 persones

Aquesta comissió és la primera que conta amb un canal de televisió en internet. "Un llibret que ha suposat molt esforç i moltes hores de treball i que vol servir de manual de consulta per a contar la història més recent de la nostra ciutat", així defineix el nou llibret Hugo Morte, coordinador d'enguany, al "fer un repàs dels segles XX i XXI des d'una òptica històrica, social, religiosa i mediambiental centrant-se en temes quotidians".

A l'acte de presentació celebrat ahir en l'Aula de Cultura de Bancaixa, Capellà Pallarés, va assistir l'alcalde de la localitat, Alfredo Castelló i el president de Fundació Bancaixa, Francisco Muñoz Antonino.

Des de la comissió han apuntat que les Falles han de crear cultura durant tot
l'any, i no només durant la setmana fallera, i "ser un referent dins de la
nostra ciutat i poder aconseguir amb coses innovadores el prestigiós títol de
Festa d'Interès Turístic Nacional".


Entre imatges
Per tot això, enguany no només han presentat l'innovador llibret, sinó que també s'ha presentat un nou canal de televisió pertanyent a aquest comissió fallera i que tot el món pot observar en youtube.com, sota el nom de ElMocador TV. Per primera vegada el llibret contarà amb un DVD amb un reportatge denominat 25 anys de reconversió i en el qual es mostra el tancament de la capçalera dels Alts Forns del Mediterrani entre els anys 1983 i 1984. "Encara que es tracta de vídeos amb música, que no arrepleguen testimoniatges, les imatges són molt impactants "ha explicat Carles López, membre de l'associació El Fornás, que ha realitzat aquest documental.

Des d'aquesta associació també han volgut destacar la col·laboració d'entitats com el departament d'Economia Aplicada de la Universitat de València i el Centre d'Estudis Mediambientals, així com de personalitats com Emilio LLueca, Juan Ramón Gallego o, Ignasi Corresa.
Amb la tecnologia de Blogger.