Es presenta el premi mocador i emili llueca

DIMARTS 16 de novembre, 19.30 hores, al museu faller de valència

Des de fa sis anys, es convoquen diversos premis literaris que tenen com a objectiu la promoció dels llibrets de falla com a vehicle per a la difusió
de la cultura fallera, reconeixent tant l'esforç de les comissions que els publiquen com la d'aquells col·laboradors que participen amb els seus textos. Es tracta de premis que tenen una dotació econòmica important que va destinada tant per a les comissions de falla com per als autors, una ajuda interessant en els moments actuals.

A l'inicial Premi Soler i Godes al millor article d'un llibret de falla de la comarca de l'Horta (des del 2005), convocat per l'Associació d'Estudis Fallers; s'han anat afegint el Premi Malva al millor poema satíric d'un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (des del 2007), convocat conjuntament per la Falla Plaça de la Malva d'Alzira i l'Associació d'Estudis Fallers, i el Premi Mocador al millor assaig sobre Falles i cultura popular valenciana d'un llibret de falla de la Comunitat Valenciana (des del 2010), convocat conjuntament per la Falla el Mocador de Sagunt i l'Associació d'Estudis Fallers.

Una nota destacable d'estos premis és que al llarg d'estos anys s'han implicat en el projecte diverses entitats i empreses que col·laboren en el patrocini. És el cas d'empreses com ara l'editorial valenciana Denes,
Bancaixa o Iogurt de Maduixa; de les entitats culturals Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, Fundació Bancaixa de Sagunt i l'associació L'Arxiu-Camp de Morvedre, o d'institucions com ara l'Ajuntament d'Alzira i l'Ajuntament de Sagunt.

Enguany, per a augmentar la difusió d'estos premis entre les comissions de falla, destinatàries últimes d'esta iniciativa, les entitats organitzadores (l'Associació d'Estudis Fallers, la Falla la Malva d'Alzira i la Falla el Mocador de Sagunt).
Amb la tecnologia de Blogger.