La Junta Fallera de Sagunt inicia els tràmits perquè la festa sigua d'Interès Turístic Nacional

L'entitat ha presentat la renovació dels membres de la seva executiva. La Junta Fallera del Camp de Morvedre està formant un grup de treball per a iniciar com més aviat millor els tràmits de l'expedient perquè la setmana josefina de Sagunt es declari Festa d'Interès Turístic Nacional. Així mateix, els membres de l'entitat van presentar ahir la nova executiva per als pròxims dos anys.

Tan sols mes i mig després d'haver conclòs les festes falleres de 2006, la Junta Central del Camp de Morvedre ja s'ha posat som-hi i està ultimant els objectius per als pròxims anys.

Després de la reelecció del seu president, Enrique Noverques, per 26 vots a favor i dues abstencions en l'assemblea de presidents celebrada fa dues setmanes, els membres de l'entitat cultural van presentar ahir a la seva nova executiva comarcal en la qual Rosario Gómez renova com secretària general, igual que Javier Bolós que continuarà ostentant el càrrec de vicepresident altres dos anys.

Entre els nous membres de l'executiva fallera de Sagunt es troben el vicepresident de Relacions Externes, que serà Bernardino López i de premsa, Teresa Gil, mentre que en la vicepresidència de Dames, Mari Carmen Lucas repeteix en el càrrec, en companyia de Conquilla Montero, abans sotssecretària de Festejos i Maria Carmen Flores, com novetat en el sector II de la Junta.

L'expedient
Però entre els objectius marcats pels membres de l'executiva fallera destaca l'inici d'activitats perquè la setmana josefina de Sagunt es declari Festa d'Interès Turístic Nacional.

Un ambiciós projecte que va obtenir els vots a favor, per unanimitat, de totes les formacions polítiques de l'Ajuntament local, després de la proposta presentada pel partit Popular, en el ple del passat 28 d'abril, arran de la proposta de la Junta que va fer pública LAS PROVINCIAS.

Igual que ocorregués amb la Setmana Santa saguntina, els fallers han d'iniciar ara tot un seguit de tràmits per a demostrar que les Falles a Sagunt mereixen tal distinció. Per a això, la Junta Fallera està formant una comissió de treball encapçalat per l'encarregat de relacions públiques i projectes per a 2007 i 2008 de l'executiva, Hugo Morte, i que estarà compost per un nodrit grup de fallers de la localitat, així com historiadors que certifiquin l'arrelament de les festes falleres en la capital del Camp de Morvedre.

“Es tracta d'accelerar els tràmits per a presentar l'expedient a la Conselleria de Cultura com més aviat millor”, explica el president de l'entitat, Enrique Noverques.

Per a això, la Junta va sol·licitar ahir una entrevista amb l'alcaldessa de Sagunt, Gloria Calero, amb l'objectiu de presentar-li la proposta que el seu grup, el PSPV, juntament amb la resta de formacions que ja ho van recolzar en la sessió plenària de la passada setmana. “L'Ajuntament s'ha mostrat a favor d'ajudar-nos, encara que observant el procés seguit per la Confraria de la Puríssima Sang perquè la Setmana Santa fora d'Interès Turístic Nacional, encara trigarem dos o tres anys”, relata Noverques.

Orgull per a la població
En qualsevol cas, per al president de la Junta Fallera, que es faci efectiva aquesta sol·licitud no només és beneficiós per als fallers.

“És un orgull per a la població de Sagunt”, diu, el qual les Falles de la ciutat es qualifiquin d'Interès Turístic Nacional. I és que la declaració atraurà a la ciutat a un ampli nombre de visitants el que incidirà en l'augment de beneficis econòmics per a Sagunt.

Uns beneficis amb els quals l'Ajuntament està d'acord. Segons va manifestar el regidor de Cultura, Manuel Civera, aquesta declaració “respon a un patrimoni que el poble valencià no pot renunciar” i va continuar dient que “enriqueix la nostra economia”.

Morte serà l'encarregat de recaptar la informació audiovisual i escrita que servirà com aval. Va valorar el desembors inicial del projecte en 12.000 euros, una xifra que ascendirà fins a 30.0000, segons l'estudi previ.


Extret de: http://www.lasprovincias.es/valencia/pg060504/prensa/noticias/Morvedre/200605/04/VAL-MOR-095.html
Amb la tecnologia de Blogger.